Hirdetések

ÉVKÖZI 33. VASÁRNAP

(november 19.)

   1./ A múlt vasárnapi SZENT ERZSÉBET napi jótékonysági vásár adományainak összege 202.000,-Ft volt, amelyből plébániánk KARITÁSZ önkéntesei karácsonyra tartós élelmiszercsomagot készítenek a szükségben lévők számára. Isten bőséges áldása kísérje az adakozók életét!

   2./ Ma (Árpádházi Szent Erzsébet ünnepén) országos gyűjtés keretében a perselyadományainkkal a karitász munkáját támogatjuk.

   3./ Az elkövetkező napokban a Magyar Katolikus Püspöki Kar tagjai Rómában a szentatyánál és a római hivatalokban az 5 évente esedékes un. „ad limina” látogatáson vesznek részt. Imáinkkal kísérjük őket.

   4./ November 25-én (szombaton)

  • Az eucharisztikus kongresszusra való készültként - az országos felhíváshoz csatlakozva - a Bazilikában az esti szentmise előtt fél 6-tól szentségimádást tartunk.
  • Az Egri Kolping Család pedig szeretettel hív mindenkit - a Bartakovics Művelődési Házban 19 órától 24 óráig tartandó - Katalin batyus bálra, amelynek költsége 1000 Ft/fő.

   5./ Egy hét múlva (az egyházi év utolsó vasárnapján) Krisztus Király ünnepén:

  • A 10 órakor kezdődő szentmisén lesz az akolitusok és lektorok avatása, valamint az 5. évf. kispapok diakonátusra való jelentkezése az ún. ad missió.
  • Ezen a napon este 6 órától a kispapok vezetésével szentségimádást végzünk, amikor a Jézus Szíve litániát és a felajánló imádságot is el fogjuk imádkozni. Akik ezen az ájtatosságon részt vesznek, azok a szokott feltételekkel teljes búcsút nyerhetnek

   6./ Továbbra is szeretettel hívjuk a Kedves Testvéreket a Bazilikához kapcsolódó programjainkra:
- vasárnaponként az esti szentmise előtt a vesperás közös imádkozására,
- hétfőn az imacsoportok, lelkiségi mozgalmak összejöveteleire
- szerdánként az esti szentmise előtt a „Teológia felnőtteknek” előadássorozatra, szentmise után a liturgikus énekkar próbájára, és a szentségek vételére felkészítő katekumenátusra.
- csütörtökönként este fél 6-tól szentségimádásra,
- pénteken este 5 órától a bazilikai gyermekénekkar próbájára, 6-tól ifjúsági énekkarra, 7 órától ifjúsági hittanra.
- szombaton elsőáldozási és bérmálkozási hittanra.