Hirdetések

PÜNKÖSDVASÁRNAP

(május 20.)

   1./ Május 19-én, szombaton az esti szentmise után 8 órától Urbán Péter karnagy úr és Denk Viktória közreműködésével „pünkösdváró” koncert volt.

   2./ Ma Pünkösdvasárnap itt a Bazilikában:

  • a de. 10 órai szentmisén Érsek atya az egri egyházközségek mintegy 110 fiatalját a bérmálás szentségében részesíti. --- Ezért a fél 12-es szentmise a bérmálás befejezése után kb. 12 órakor fog kezdődni. -- Imádkozzunk a bérmálkozókért, hogy nyitott lélekkel várják, fogadják és őrizzék a Szentlélek kegyelmeit.
  • az esti szentmise végén a húsvéti gyertyát, - amely eddig az oltár mellett égett - a keresztelőkúthoz visszük kifejezve ezzel azt, hogy a mai nappal befejeződik a húsvéti időszak. -- A harangszóra ismét az ÚRANGYALA IMÁDSÁGÁT fogjuk imádkozni.
  • Pünkösd vasárnapján a szokásos feltételek (gyónás-áldozás-pápa szándékára való imádkozás) és a Jöjj Szentlélek himnusz éneklésén való részvétellel teljes búcsú nyerhető.

   3./ Pünkösdhétfőn -amely Szűz Mária, az Egyház Anyja ünnepe is - elkezdődik az évközi időszak második része

  • a Bazilikában hétköznapi rend szerint lesznek a szentmisék: reggel 7 és 8, valamint este fél 7-kor
  • Sárospatakon pedig (Szent Erzsébet szentté-avatásának 783. évfordulóján) az egész napos egyházmegyei zarándoklatának programja de. 9 (az ünnepi szentmise 11) órakor kezdődik.

   4./ A Verbita Imaközösség kedden du. 5 órakor a Jézus Szíve kápolnában tartja összejövetelét, ahová szeretettel hívja a velük imádkozni akarókat.

   5./ Szombaton itt a Bazilikában

  • de. mintegy 500 fő részvételével a ruszin nemzetiségi találkozó nyitó szentmiséje 11. órakor kezdődik.
  • du. fél 4-kor pedig a 2. "jegyeskurzusra" hívjuk és várjuk az idén házasságot kötni szándékozó jegyespárokat