Hirdetések

ÉVKÖZI 15. VASÁRNAP

(július 16.)

   1./ A 2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülésként a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kéri egy erre az eseményre fogalmazott imádság szentmiséhez kapcsolódó végzését. Mivel az egri egyházmegyében a szentmisék végén a papi hívatásokért imádkozunk, ezért érsek atya úgy rendelkezett, hogy a Püspöki Kar által kért imádságot a szentmisék kezdetén imádkozzuk el.

   2./Ma :

  • az egerszalóki ifjúsági találkozó lezárásaként (Palánki Ferenc püspök úr vezetésével) fél 11-kor kezdődik a Kármel-hegyi Boldogasszony búcsú, amelyre a Bazilika elől a 7 órai szentmise kezdetén gyalogos zarándoklat indul.
  • du. 4 órakor ezüstmise lesz az egri Bazilikában, amellyel Buda Péter atya ünnepli pappá-szentelésének 25. évfordulóját. A hálaadó szentmisére szeretettel hívja és várja a Kedves Testvéreket! Szeretettel köszöntjük Őt és életére, lelkipásztori küldetésére és papnevelői szolgálatára Isten bőséges áldását kívánjuk és kérjük.
  • az Érseki Fiúkórus szervezésében tartandó GÁLAMŰSOR-SOROZAT - a Bazilikában az esti szentmise után - 8 órakor a vendégkórusok közreműködésével zárul.

   3./ A következő vasárnap (július 23-án) autóbuszos zarándoklatot indul Mátraverebély-Szentkútra (a Szent Anna búcsúra, amelyet Schönberger Jenő a szatmári egyházmegye püspöke fog vezetni) -- A szentkúti Nagyboldogasszony búcsúra augusztus 13-án reggel negyed 6-kor indul a zarándoklat (2000,-Ft költséggel), amelyre a 30/73-31-568-as telefonszámon lehet jelentkezni.

   4./ A nyári hónapokban is szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Testvéreket (ide) a Bazilikába a minden csütörtök este fél 6-kor kezdődő szentségimádásra, és a minden vasárnap este negyed 7-kor kezdődő vesperás közös imádkozására.