Hirdetések

ÉVKÖZI 19. VASÁRNAP

(augusztus 12.)

   1./ Ma

  • a de. 10 órakor kezdődő Nagyboldogasszonyi búcsúi szentmisét Bélapátfalván Lengyel Attila Donát OFM mutatja be.
  • Szentjobb nevű településünkről az augusztus 20-i, budapesti ünnepségekre gyalogosan zarándoklók Szomolya irányából de. 10 órakor érkeznek Egerbe. Részt vesznek a fél 12-kor kezdődő bazilikai szentmisén, majd a Mária úton folytatják zarándoklatukat.
  • Egerben a Farkasvölgy-úti Mária azobornál a fertálymesterek szervezésében és közreműködésével du. 4 órakor kezdődik a szabadtéri búcsúi szentmise.

   2./ Kedden

  • A verbita imaközösség imaórája - melyre szeretettel várják a velük közösen imádkozni szándékozókat - a Jézus Szíve kápolnában du. 5 órakor kezdődik
  • az esti szentmise után, itt a bazilikában az idén is bekapcsolódunk a "Virrasztás Magyarországért" országos imádságba. Az egy órás imavirrasztás közvetlenül a szentmise után kezdődik.

   3./ Augusztus 15-én, szerdán, Nagyboldogasszony napján a Bazilikában ünnepi rend szerint (7, fél 9, 10 és este fél 7-kor lesznek a szentmisék).
A fél 12–es szentmise elmarad, mivel az Érseki Papnevelő Intézet (Szeminárium) kápolnájának búcsúi szentmiséje 11-kor kezdődik, s oda hívják és várják a szemináriumot szerető, és a kispapokért sokat imádkozó kedves testvéreket.
A búcsúi szentmisét Czapkó Mihály teológiai tanár, a szeminárium új prefektusa mutatja be.